Op zaterdag 12 juni is er in het kader van de week van de jonge mantelzorger een interactieve informatiebijeenkomst voor Jonge Mantelzorgers in Zeist.

Tijdens deze bijeenkomst worden jonge mantelzorgers geïnformeerd over de nieuw op te starten Launch Your Future groep genaamd Take Care.

Deze groep zal worden gestart in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Zeist.
Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Steunpunt Mantelzorg Zeist.

Over Jonge Mantelzorgers

In Nederland groeit ongeveer 1 op de 5 kinderen en jongeren op met een gezinslid dat chronisch ziek is, gehandicapt of verslaafd is. Met veel van deze jonge mantelzorgers (JMZ) gaat het goed. Tegelijkertijd hebben zij taken die niet passen bij hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Zij hebben extra zorgtaken, maken zich zorgen of komen zelf zorg te kort, waardoor ze niet op een gezonde manier kunnen opgroeien. Kinderen en jongeren herkennen zichzelf vaak niet in de term ‘mantelzorger’ en vinden het vaak lastig om over de eigen situatie te praten of om gebruik te maken van bestaande ondersteuningsmogelijkheden.

Met het starten van deze groep willen we op een fijne manier deze jongeren met elkaar in contact brengen, mantelzorg bespreekbaar maken en ze natuurlijk een fijne zorgeloze tijd bezorgen.

Meer weten over Launch Your Future?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste informatie over onze groepen.

Super! Je hebt je succesvol aangemeld.

/* Remove meta data */ .entry-meta .byline, .entry-meta .cat-links { display: none; } .entry-meta .posted-on { display: none; }