Het is een lastige tijd, zeker voor jongeren. Al die onzekerheden over de toekomst maken het er niet makkelijker op. Speciaal voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar die zich verder willen ontwikkelen en op innovatieve wijze willen ontdekken wat bij ze past, is er Launch Your Future. De komende maand starten er nieuwe groepen in de gemeentes Zeist, Wijk Bij Duurstede, De Bilt en Soest.

Investeren in de toekomst

Launch Your Future is speciaal voor jongeren die hun talenten willen ontdekken, nieuwe vaardigheden op willen doen voor de toekomst en zich in willen zetten voor de maatschappij. Met een groep van maximaal tien jongeren gaan we drie maanden lang met de jongeren aan de slag. Dat kan op allerlei gebied zijn. „Jongeren maken kennis met verschillende facetten van kunst en cultuur. Ze volgen trainingen en workshops en luisteren naar inspirerende sprekers. Naast de groepsactiviteit krijgt de jongeren ook individuele begeleiding”, aldus projectleider Karla de Paauw. Wat ze gaan doen bepaalt de jongere zelf, de professionals begeleiden hen hierbij. Alle kunstvormen zijn mogelijk, bijvoorbeeld multimedia, beeldende kunst, muziek, dans, zang of theater. Een ander onderdeel is vrijwilligerswerk bij een culturele of maatschappelijke organisatie. “Dit is per regio natuurlijk verschillend, maar daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan Slotstad TV in Zeist, de Bilthuysen in De Bilt of het Wijks Atelier in Wijk bij Duurstede. Op deze manier doen de deelnemers nuttige vaardigheden op en leren nieuwe mensen kennen. Het meest belangrijk is dat de jongere ontdekt waar hij of zij blij van wordt en wat bij ze past. Zo leren ze hun talenten kennen. Aan het eind van het traject wordt toegewerkt naar een gezamenlijke eindpresentatie.

Projectteams

Launch Your Future is een landelijk project in Zeist, De Bilt, Soest en Wijk bij Duurstede. De bedoeling is dat de eerste groepen in april starten. Het traject loopt door tot eind 2022. Launch Your Future is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd en wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

Launch Your Future is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd en wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

Het project is in 2019  als proeftuin gestart in een samenwerkingsverband tussen Vrijwilligerscentrale Zeist, het KunstenHuis, Cultuur Zeist, Beauforthuis en Slotstad RTV  in Zeist. In 2021 is Launch Your Future ook gestart in Soest, de Bilt, Wijk bij Duurstede en Bunnik met de partners: Stichting Balans, Regiocultuurcentrum Idea, MENS de Bilt en Stichting Binding.

Kijk voor meer informatie op https://launch-your-future.nl/

Meer weten over Launch Your Future?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste informatie over onze groepen.

Super! Je hebt je succesvol aangemeld.

/* Remove meta data */ .entry-meta .byline, .entry-meta .cat-links { display: none; } .entry-meta .posted-on { display: none; }